"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." (Szent Ágoston)

Lány bőrönddel

Lány bőrönddel

Elindultunk! #interrailON #day-2 #bécs

2018. szeptember 02. - tfruzsa

 

img_7975.jpg

Éld át újra az egy hónapos vonat kalandunkat a Balkánon, most már a blogon is elérhető formátumban! :) 

Okéoké, kezdjük az elején: vonat, azon belül is Interrail, Balkán, két fiatal nő, hátizsák, 11 ország, de mit is akarnak ezek?? Hogyan jött az egész?

2017. decemberében az államvizsgám után, ismét Svájcban kezdtem el dolgozni, hogy síelhessek, meg kitaláljam, hogy akkor merre tovább az életem..? - Bár ez még mindig nem teljesen tisztázodótt, de addig is itt vannak a kalandjaim Nektek! ;) - Szóval a télen egy old historical hotelben dolgoztam együtt egy dán lánnyal, akivel nagyon jó kapcsolatunk alakult ki, sok végig beszélgetett, meg persze borozgatott este után, odajutottunk, hogy el kéne utazni valahova a szezon végén. Na de Merre? Nekem az Interrail gondolata régóta ott motoszkált az agyam egy kis csücskében, de úgy egyedül nem akartam belevágni. Meg persze a Balkán is, hisz Európa egykori puskaporos hordója csak egy kő hajitásnyira van Magyarországtól, de én még sem jártam ezekben az országokban. Naná a 20 éves Kris sem Dániából. Osztottunk, szorozkoztunk, hogy s mint, terveztünk, na jó, azt mondjuk nem igazán. Viszont a végén két korlátlan Interrail-es vonatjeggyel ott álltunk márciusban, ami azt jelentette, hogy május 5-ei indulással Bécsből megkezdjük az egy hónapos túránkat a Balkánon!! HipHipHurráá!

Május 2-án délután landolt Budapesten Kris barátnőm Dániából, ahonnan egyből tovább robogtunk vonattal Bécsbe, hogy két napot töltsünk az osztrák barátainknál. Kathival és Johannessel még Svájcban dolgoztunk együtt, akik felajánlották, hogy szívesen vendégül látnak bennünket az osztrák fővárosban az utunk megkezdése előtt!  :) 

img_8016.jpg

Érdekes volt a két nap, hisz én mint, aki hazatért (2015-ben félévig éltem itt), míg Kris először látogatott el Bécsbe. Imádtuk minden percét!  :)

Bécs megér egy misét? Akár kettőt is!

Az egyik legjobb dolog a fővárosban, hogy gyalogszerrel szinte minden főbb nevezetesség elérhető: Rathaus, Parlament, Hofburg, Stephansdom, Opera, MuseumsQuartier, a Kunsthistorische és a Naturhistorische Museum, Votiv Kirche.. és így tovább! Ha nem szeretnénk Bécsben túl sokat gyalogolni, akkor ott a bécsi tömegközlekedés, ami hihetetlenül gördülékenyen működik. A metrók péntek és szombat éjszaka is járnak, bár persze ritkított menetrenddel. Amikor kint éltem, valahogy a Google térképen nem működött annyira gördülékenyen a tömegközlekedés információ áradata, ezért, ha a közlekedés ezt a formáját választjuk, akkor javaslom okostelefonra letölteni a VOR | AnachB app-et. ;)

Ha nem csak a kötelező látványosságot akarjuk megnézni, és nincs sok időnk a városra 2 extra programot ajánlok: 
- nyáron a Donaukanal partján ülve élvezzük a jó időt egy jó kebap-bal és sörrel, de be is ülhetünk az egyik kávézó, vagy dobjuk magunkat végig a bárok napozóágyában, hogy beleolvadjunk a helyiek közé.  :)
- ha nem voltál még Operában, akkor azért, ha voltál, meg akkor azért ajánlom. Egy este a Bécsi Operába! Minden előadásra - 80perccel a kezdés előtt kezdik el árulni az állójegyeket, ami összesen 3€-ba kerül! Kell ennél jobb ajánlat egy kis kultúrára? :)

Bécset - 2 teljes nap után - hátrahagytuk, és suhantunk tovább Ljubljanába, az első megállónk felé!  ;) interrailON, day1

img_8118.jpg

A folytatásban jön:

Szlovénia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Albánia, Koszovó, Macedónia és Szerbia. ;) 

Kövesd a blogot a Balkán túra további kalandjaiért! 

Ha pedig update szeretnél maradni, hogy mik a következő terveim, akkor kövesd a FB-os oldalamat, ami Lány bőrönddel nevén taláható meg szintén. (Mily meglepő :D )

Még több képért, és a hétköznapi életemért pedig lessétek meg az Instagram oldalamat, tfruzsa néven! :)

Ölelés, F

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyboronddel.blog.hu/api/trackback/id/tr10014190599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása